Pieczone żeberka w sosie barbecue z czerwoną cebulą

5 (1 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

To chyba najlepsze pieczone żeberka jakie kiedykolwiek jadłam, ten sos jest przepyszny a w połączeniu z cebulką tworzy znakomity duet. Idealne na codzienny obiad, przepis łatwy i szybki z łatwo dostępnych produktów. Do tego zestawu polecam frytki i surówkę. Żeberka można również upiec na grillu.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg żeberek paski
    przyprawa do wieprzowiny
    szklanka sosu barbecue
    1/2 szklanki ketchupu ostrego
    4 średnie cebule czerwone
    1/2 papryki czerwonej
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Pieczone żeberka w sosie barbecue z czerwoną cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • żeberka 1. Żeberka myjemy i porcjujemy, przyprawę mieszamy z sosami i smarujemy każde żeberko, resztę sosu polewamy po mięsie. Cebulę kroimy w cienkie pióra a paprykę w drobną kosteczkę, dodajemy do żeberek i mieszamy. Całość przekładamy do rękawa do pieczenia i zawiązujemy. Odstawiamy na noc do lodówki.
  • 2. Rękaw z mięsem przekładamy do naczynia żaroodpornego, wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w 180 stopniach przez około 80 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Sos barbecue Żeberka Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować