Pieczone Żeberka sarnie

4.87 (158 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Uwielbiam dziczyznę a jeszcze bardziej żeberka sarnie które są wyborne.

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • 1,5 kg żeberek sarnich
    1 pietruszka
    2 marchewki
    1 por
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    liście laurowe,jałowiec,ziele angielskie,łyżka tymianku.sól i pieprz do smaku
    szklanka wina wytrawnego,szklanka bulionu,oliwa.
Wystaw ocenę:

4.87 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone żeberka sarnie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka myjemy,odsączamy,doprawiamy solą i smażymy dokładnie z każdej strony na złoty kolor.Warzywa kroimy na drobno wkładamy do brytfanki,żeberka posypujemy resztą przypraw,wlewamy bulion i dusimy pod przekryciem,pod koniec wlewamy wino dusimy jeszcze przez ok 20 minut (tak aby mięsko było miękkie).
    Żeberka podawać na ciepło z młodymi ziemniaczkami i tartymi buraczkami.

    SmaczneGo
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dziczyzna Sarnina Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować