Pieczone Żeberka sarnie

  • wyświetlono: 11170 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 1

Uwielbiam dziczyznę a jeszcze bardziej żeberka sarnie które są wyborne.

Kasiella
  • 150min

Składniki

1,5 kg żeberek sarnich
1 pietruszka
2 marchewki
1 por
1 cebula
2 ząbki czosnku
liście laurowe,jałowiec,ziele angielskie,łyżka tymianku.sól i pieprz do smaku
szklanka wina wytrawnego,szklanka bulionu,oliwa.

Sposób przygotowania przepisu:

Pieczone Żeberka sarnie

  • 1. Żeberka myjemy,odsączamy,doprawiamy solą i smażymy dokładnie z każdej strony na złoty kolor.Warzywa kroimy na drobno wkładamy do brytfanki,żeberka posypujemy resztą przypraw,wlewamy bulion i dusimy pod przekryciem,pod koniec wlewamy wino dusimy jeszcze przez ok 20 minut (tak aby mięsko było miękkie).
    Żeberka podawać na ciepło z młodymi ziemniaczkami i tartymi buraczkami.

    SmaczneGo

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

moj_niedzielny_obiadwarzywasarninadziczyznasarna

Komentarze

Podobne przepisy

image-0xqrmff

Dodane przez: JulkaTomeczek

Faszerowany pstrąg

Ciekawa w smaku rybka faszerowana...

udka na ostro

Dodane przez: magdzia44448

PIECZONE UDKA KURCZAKA NA OSTRO

Z dodatkiem ostrej musztardy i...

WIEPRZOWINA PO CHIŃSKU

Dodane przez: magdzia44448

WIEPRZOWINA PO CHIŃSKU

Polecam wypróbowanie wieprzowiny...

Lazania  gołąbkowa

Dodane przez: kruszonka

Lazania gołąbkowa

Pomysł na gołąbki w innym wydaniu....

gotowe

Dodane przez: ziutula

gulasz z indyka z warzywami

gulasz smakuje z ryżem, ziemniakami,...

image-0ntl3gf

Dodane przez: Mniam1

Pieczeń z selerem korzeniowym otulona boczkiem

Wieprzowe mięso mielone z dodatkiem...