Pieczone Żeberka sarnie

  • wyświetlono: 11775 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 1

Uwielbiam dziczyznę a jeszcze bardziej żeberka sarnie które są wyborne.

Kasiella
  • 150min

Składniki

1,5 kg żeberek sarnich
1 pietruszka
2 marchewki
1 por
1 cebula
2 ząbki czosnku
liście laurowe,jałowiec,ziele angielskie,łyżka tymianku.sól i pieprz do smaku
szklanka wina wytrawnego,szklanka bulionu,oliwa.

Sposób przygotowania przepisu:

Pieczone Żeberka sarnie

  • 1. Żeberka myjemy,odsączamy,doprawiamy solą i smażymy dokładnie z każdej strony na złoty kolor.Warzywa kroimy na drobno wkładamy do brytfanki,żeberka posypujemy resztą przypraw,wlewamy bulion i dusimy pod przekryciem,pod koniec wlewamy wino dusimy jeszcze przez ok 20 minut (tak aby mięsko było miękkie).
    Żeberka podawać na ciepło z młodymi ziemniaczkami i tartymi buraczkami.

    SmaczneGo

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

moj_niedzielny_obiadwarzywasarninadziczyznasarna
 

Komentarze

Podobne przepisy

Ryż smażony ze szparagami i kalafiorem

Dodane przez: Cukiereczek

Ryż smażony ze szparagami i kalafiorem

To pomysł na obiad bez mięsa lub...

mi eso

Dodane przez: Kasja1986

Polędwiczki sarny konfitowane w klarowanym...

Dzięki temu, że mięso powoli dochodzi...

obiad

Dodane przez: Kasja1986

Polędwiczki z sarny z wiosennymi warzywami...

Delikatne mięso z sarny idealnie...

Orientalny gulasz z warzywami

Dodane przez: martula85

Orientalny gulasz warzywny

Taki gulasz to propozycja dla osób...

Bakłażan faszerowany kaszą jaglaną, kozim serkiem i pomidorem

Dodane przez: laNika

Bakłażan faszerowany kaszą jaglaną, kozim...

Proste, zdrowe, wegetariańskie...

Kostki rybne z dorsza

Dodane przez: buciol78

Kostki rybne z dorsza

w chrupiącej panierce.Prosty,szybki,tani...