Pieczone żeberka glazurowane

4.49 (187 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Nowa odsłona pieczonych żeberek z dżemem morelowym i sosem sojowym. Żeberka są kruche, mięciutkie i rozpływają się w ustach, co jest zasługą pieczenia w worku

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • • 1 kg żeberek wieprzowych
    Marynata
    • 6 łyżek niskosłodzonego dżemu morelowego
    • 3 łyżki sosu sojowego
    • 2 łyżki soku z cytryny
    • 1/2 łyżeczki pieprzu
Wystaw ocenę:

4.49 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone żeberka glazurowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Wszystkie składniki marynaty połączyć razem i podgrzać do rozpuszczenia dżemu.
    • Żeberka pokroić tak, aby powstały porcyjki z jedną kością, i wymieszać z wystudzoną marynatą.
    • Całość przełożyć do worka do pieczenia, szczelnie zamknąć i wstawić do lodówki na 24 godziny.
    • Piec w worku w temperaturze 180 st.C przez 1 godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

4.5 (174 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Żeberka pieczone

4.5 (174 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Żeberka pieczone

Joanna Kryla Soczyste, miękkie lekko słodkie i pikantne mięso. 2 godz.

To może cię zainteresować