Pieczone żeberka glazurowane

  • wyświetlono: 1488 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Nowa odsłona pieczonych żeberek z dżemem morelowym i sosem sojowym. Żeberka są kruche, mięciutkie i rozpływają się w ustach, co jest zasługą pieczenia w worku

Goszka
  • 70min

Składniki

• 1 kg żeberek wieprzowych
Marynata
• 6 łyżek niskosłodzonego dżemu morelowego
• 3 łyżki sosu sojowego
• 2 łyżki soku z cytryny
• 1/2 łyżeczki pieprzu

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Pieczone żeberka glazurowane

  • 1. • Wszystkie składniki marynaty połączyć razem i podgrzać do rozpuszczenia dżemu.
    • Żeberka pokroić tak, aby powstały porcyjki z jedną kością, i wymieszać z wystudzoną marynatą.
    • Całość przełożyć do worka do pieczenia, szczelnie zamknąć i wstawić do lodówki na 24 godziny.
    • Piec w worku w temperaturze 180 st.C przez 1 godzinę.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniamoj_niedzielny_obiadżeberka glazurowanepieczone w worku
 

Komentarze

Podobne przepisy

żeberka

Dodane przez: JulkaTomeczek

Żeberka pieczone w keczupie

Tak przygotowane żeberka są bardzo...

Żeberka pieczone

Dodane przez: Joanna Kryla

Żeberka pieczone

Soczyste, miękkie lekko słodkie...

żeberka z ananasem

Dodane przez: klementynka

pieczone żeberka z ananasem

Na niedzielny obiad proponuję pyszne...

Żeberka pieczone

Dodane przez: joanna30

Żeberka pieczone

Smaczny obiad dla rodziny.

Żeberka

Dodane przez: klaudia0318

Żeberka pieczone w rękawie

Pyszny i łatwy sposób na żeberka.Żeberka...

żeberka pieczone

Dodane przez: Konto nieaktywne

ŻEBERKA PIECZONE

moja rodzina uwielbia tak sporządzone...