Pieczone żeberka

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne pieczone żeberka w marynacie słodko-słonej. Żeberka są proste i szybkie w przygotowaniu. Polecam

  • 3 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ok. 500 g żeberek w paskach
    marynata: 2 łyżki dżemu gruszkowego
    3 łyżki sosu sojowego jasnego
    3 łyżki ketchupu
    1/2 łyżeczki soli, pieprzu i słodkiej papryki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone żeberka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy. Składniki na marynatę mieszamy razem i nacieramy nią żeberka. Wkładamy żeberka do rękawa do pieczenia, dodajemy pozostałą marynatę i zamykamy rękaw. Wkładamy do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie rękaw z żeberkami wkładamy do blaszki i do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez 1 godzinę w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miso Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

4.5 (174 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Żeberka pieczone

4.5 (174 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Żeberka pieczone

Joanna Kryla Soczyste, miękkie lekko słodkie i pikantne mięso. 2 godz.

To może cię zainteresować