Pieczone warzywa z tymiankiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Marchewkę pod gotować w wodzie na półmiękko. Pozostałe warzywa obrać - jeśli potrzeba pokroić na mniejsze części i przełożyć do dużej miski.
2.Składniki marynaty dokładnie wymieszać i dodać do warzyw wymieszać tak aby marynata pokryła warzywa, odstawić na ok. 15 minut.
3.Warzywa wyłożyć na dużą formę wysmarowaną olejem, warzywa powinny być ułożone w jedną warstwę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15 minut po tym czasie delikatnie odwrócić warzywa na drugą stronę, wstawić do piekarnika na następne 15 minut. Podawać zaraz po upieczeniu.
Porady
Długość pieczenia będzie zależała od typu warzyw jakie użyjemy.
Użyłam szklanki o pojemności 250 ml.
Komentarze