Pieczone warzywa z przyprawami

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Zdrowe i aromatyczne warzywa pieczone w piekarniku z dodatkiem przypraw.

  • 35 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 ziemniaki
    2 marchewki
    1 pietruszka
    1 burak
    1 /2 papryki czerwonej
    2 - 3 ząbki czosnku
    100 -150 g fasolka szparagowej świeżej lub mrożonej
    10 różyczek brokułu świeżeg lub mrożonego
    1/2 szklanki ugotowanej ciecierzycy
    Oliwa z oliwek
    Bazylia
    Oregano
    Tymianek
    Czerwona papryka słodka wędzona
    Sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Frytki

Pieczone warzywa z przyprawami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę oraz buraka obieramy i kroimy w słupki.

    2. Paprykę myjemy, usuwamy pestki i również kroimy w słupki.

    3. Do miski wkładamy pokrojone warzywa oraz fasolkę szparagowa, brokuły i ciecierzyce dodajemy oliwę z oliwek, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy.

    4. Wszystko dokładnie mieszamy i przekładamy na blaszkę do pieczenia.

    5. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy do miękkości wszystkich warzyw. Około 30 minut.

    6. Możemy podawać z sosem czosnkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować