Pieczone udka z kurczaka

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Smaczne, soczyste z rumianą skórką mięso

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 udek z kurczaka
    1 zielona papryka
    2 cebule
    4 ząbki czosnku
    1 gałązka pomidorów koktajlowych
    5 łyżek oleju
    2 łyżki octu balsamicznego
    1 łyżeczka pieprzu ziołowego
    1/2 łyżeczki tymianku
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone udka z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każde udko podzielić na dwie części (odcinając pałkę od pozostałej części)
    W miseczce wymieszać olej, ocet balsamiczny, pieprz, sól i tymianek. Pędzelkiem nasmarować każdą porcję mięsa i ułożyć na blaszkę.
    Paprykę i cebulę pokroić na kawałki i poukładać pomiędzy udkami. Czosnek również porozkładać.
    Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni aż mięso będzie rumiane. (około 1h) 10 minut przed końcem dołożyć gałązkę pomidorów.

Porady

Podawać można z ziemniakami, frytkami lub ryżem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak Pomidor Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować