Pieczone udka w rozmarynie

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne, pachnące i soczyste udka pieczone w rozmarynie z dodatkiem wyselekcjonowanych przypraw. Świetnie sprawdzą się z młodymi ziemniaczkami i surówką lub z kromeczką pieczywa, my lubimy oba warianty. Im dłużej poleżą po upieczeniu tym stają się smaczniejsze.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 udka z kurczaka
    4 łyżki oliwy z oliwek
    3 gałązki świeżego rozmarynu
    przyprawa do kurczaka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone udka w rozmarynie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka myjemy, oliwę łączymy z przyprawami i igiełkami rozmarynu i nacieramy mięso. Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego i obkładamy gałązkami rozmarynu. Podlewamy szklanką wody. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy do miękkości mięsa ok 70 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mięso Rozmaryn Udka z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować