Pieczone udka kurczaka z czereśniami w marynacie imbirowo-miodowej

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób

Na niedzielny obiad przygotowałam udka kurczaka marynowane w miodzie i imbirze z czereśniami.

  • 60 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 3 udka z kurczaka
    marynata:
    2 cm startego imbiru
    2 łyżeczki miodu
    1 łyżka octu jabłkowego
    1/2 łyżeczki płatków chili lub świeża papryczka ( posiekana)
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki oleju
    sól do smaku

    3 gałązki rozmarynu
    2 garście czereśni
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone udka kurczaka z czereśniami w marynacie imbirowo-miodowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka myjemy. Czosnek przeciskamy przez praskę, imbir ścieramy na drobnych oczkach. Dodajemy oliwę, sól chili, miód i mieszamy. Nacieramy mięso. Odstawiamy na całą noc lub na godzinę.
    Na dnie brytfanny kładziemy gałązki rozmarynu a na nich udka kurczaka. Pieczemy na złoto ok 60 minut w 190 stopniach. 10 minut przez końcem dodajemy czereśnie. Podawać z ulubioną sałatą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Udka z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować