Pieczone udka kurczaka

4.5 (2 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Danie proste i szybkie. Jednocześnie można przygotować ziemniaki. Wystarczy 20 min by zrobić obiad dla całej rodziny. Reszta robi się sama.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 udka z kurczaka
    3/4 szklanki remulady duńskiej od Folwark
    1 główka czosnku
Wystaw ocenę:

4.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone udka kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczone udka kurczaka 1. Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, nakłuwamy. Sos mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Udka mieszamy z sosem, układamy w naczyniu żaroodpornym. Zapiekamy 30 min pod przykryciem w 180°C, następnie kwadrans bez przykrycia, w tej samej temperaturze.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować