Pieczone udka

4.5 (144 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Pomysł na szybki obiad, mięso pieczone w rękawie jest pyszne , a dzięki marynacie ma wyborny smak i aromat. Do tego sałatka z sosem koperkowo - śmietanowym i pyszny obiad gotowy.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • - 3 ćwiartki kurczaka, rozdzielam na pałkę i udko
    - przyprawy; wegeta, maggi,słodka papryka, 2 ząbki czosnku,pieprz


    sałatka:
    sałata lodowa
    pomidor
    papryka
    sos koperkowo ziołowy w torebce
    łyżka majonezu
    2 łyżki gęstej śmietany 18%
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone udka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i moczymy w wodzie ok godziny. Dokładnie osuszamy. Przygotowujemy w misce marynatę. Przyprawy sypiemy wg uznania, ja zawsze daję dużo papryki. Obtaczamy dokładnie kurczaka i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Przekładamy do rękawa i pieczemy w piekarniku około 1 h, w temp 200st. Ja zawsze po wyłączeniu piekarnika zostawiam w nim mięso jeszcze na jakiś czas by doszło i dostatecznie zmiękkło.

    Sałatę rwiemy na kawałki, pomidora i parykę kroimy w kostkę. warzywa posypujemy sosem. Przed podaniem mieszamy z majonezem i śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Sałata Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować