Pieczone skrzydelka z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Oczyścić skrzydła. Odciąć końcówki.Odstawić.
Z końcówek zrobic wywar:do wody dodac koncowki skrzydelek,pietruszke i por.Gotowac,odcedzic wywar i odstawic.
Skrzydełka układamy w naczyniu zaroodpornym,skrapiamyy oliwą,przyprawiamy solą,pieprzem i ziołami(wedle gustu).Nagrzac piekarnik do 180C i wstawic skrzydełka na 20min.Po tym czasie skropic skrzydełka octem i podpiec jeszcze 5min.Zachowac gorące.
Suchy makaron przesmazyc na oleju na patelni.Odstawić.Cebulę,marchewkę,papryke i por przesmażyć na patelni,posolić i popieprzyć,dodac makaron i wczesniej zrobiony wywar ok 1,5szklanki.gotowac az makaron bedzie miekki.ok 5min.
Skrzydełka podawć z warzywnym makaronem.Smacznego!!
Komentarze