Pieczone skrzydełka w marynacie z coli i miodu z limonkową nutą

3.5 (2 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

smaczne i soczyste-polecam:)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg skrzydełek z kurczaka
    1 ząbek czosnku
    3 cebule ( 1 do marynaty , a 2 do pieczenia ze skrzydełakmi)
    100 ml coli
    pół łyżeczki pieprzu ziołowego
    1 łyżka musztardy
    2 łyżki ketchupu łagodnego
    1 łyżka miodu
    pieprz- do smaku
    sól-do smaku
    papryka mielona słodka do smaku
    1 mała limonka pokrojona w plasterki
Wystaw ocenę:

3.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone skrzydełka w marynacie z coli i miodu z limonkową nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka oczyszczamy.
    Czosnek przepuszczony przez praskę.
    Czosnek mieszamy z z drobno posiekaną 1 cebulą, musztardą, ketchupem ,miodem ,colą i przyprawami .
    Powstałą marynatą oblewamy skrzydełka, i obbkładamy plasterkami limonki.
    Całosc przykrywamy folią aluminiową i kładziemy do lodówkna conajmniej 2 godziny ale -im dłuzej tym lepiej.
    Następnie skrzydełka układamy w naczyniu żaroodpornym wraz z plasterkami limonki, dodajemy 2 cebule pokrojone w plasterki, polewamy pozostała marynatą i pieczemy na złoty kolor w temp 190 stopni przez około 40-50 minut.Podajemy z ulubioną surówką , smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Skrzydełka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować