Pieczone skrzydełka po hiszpańsku

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Proste, pyszne i szybkie w przygotowaniu danie jednogarnkowe. Do tego świeże bułki i obiad gotowy.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g skrzydełek kurczaka
    150 g chorizo
    1 puszka krojonych pomidorów
    500 ml bulionu drobiowego
    1 pęczek natki pietruszki
    1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
    1 łyżeczka mielonego pieprzu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pieczone skrzydełka po hiszpańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczone skrzydełka po hiszpańsku 1. Skrzydełka kurczaka oczyszczamy. Przekładamy do miski, dodajemy pokrojone w kostkę chorizo, pomidory z zalewą, bulion, posiekaną natkę, pieprz, słodką paprykę, mieszamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego.
    Początkowo zapiekamy 35 min. w temperaturze 180°C, następnie 20 min. w tej samej temperaturze, włączając termoobieg.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chorizo Skrzydełka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować