Pieczone roladki z kurczaka z serem korycińskim w szynce szwarcwaldzkiej

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 2 osób

Pyszne , soczyste roladki , które zasmakowały mojej Córci i mojemu Mężusiowi :)

  • 2 godz.
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka

    przyprawa do kurczaka

    100 g sera korycińskiego

    3-4 plasterki szynki szwalcwaldzkiej

    olej do smażenia

    3-4 łyżki oliwy z oliwek do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone roladki z kurczaka z serem korycińskim w szynce szwarcwaldzkiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka umyć , osuszyć , przekroić wzdłuż na 3 części .

    Oprószyć przyprawą do kurczaka .

    Ser koryciński pokroić w kostkę .

    Na każdym filecie ułożyć ser , zwinąć w roladkę .

    Włożyć na godzinę do lodówki .

    Każdą roladkę zawinąć w szynkę szwalcwaldzką ( w zależności od wielkości roladki w 1-2 plastry ) .

    Na patelni rozgrzać olej , roladki smażyć po 2 minuty z obu stron .

    Następnie przełożyć je do naczynia żaroodpornego , polać oliwą z oliwek i piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować