Pieczone roladki pod marchewkową pierzynką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Pieczone roladki nadziane pieczarkami, pomidorami i papryką pod marchewkową pierzynką to świetna propozycja na obiad ;)

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 kg schabu,
    500 g pieczarek,
    2 pomidory,
    1 czerwona papryka,
    sól i pieprz do smaku,
    500ml śmietany 30 %,
    zioła prowansalskie,
    sól i pieprz do smaku,
    3 marchewki.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Pieczone roladki pod marchewkową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab kroimy na plastry, rozbijamy tłuczkiem, oprószamy pieprzem i solą.

    Pieczarki obieramy i kroimy w kostkę. Pomidory i paprykę również kroimy w kostkę.

    Na rozgrzaną patelnię wrzucamy warzywa i dusimy do miękkości, doprawiamy. Lekko studzimy i po łyżce układamy na plastry schabu, zwijamy w rulony.

    Przygotowane roladki układamy w naczyniu żaroodpornym.

    Śmietanę doprawiamy i polewamy roladki. Na wierzch posypujemy startą marchewką na dużych oczkach.

    Pieczmy 50-60 minut w 180 stopniach.

    Smacznego ;)

Porady

Do farszu możemy dodać startą na tarce o dużych oczkach cukinię.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Papryka Pieczarki Pomidor Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować