Pieczone roladki nadziewane wiejską kiełbasą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Roladki ze schabu nadziewane kiełbasą wiejską, pieczone w piekarniku

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Około 1kg schabu
    laska kiełbasy wiejskiej
    ogórki kiszone
    mała papryka czerwona
    duża cebula cukrowa
    ulubiona szynka pokrojona w plasterki,( tyle szynki ile mamy kotletów )
    musztarda
    sól
    pieprz
    czosnek
    wędzona papryka
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pieczone roladki nadziewane wiejską kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab pokroić na kotlety, rozbić, posmarować musztardą, posypać sola i pieprzem.

    Ogórki, paprykę, kiełbasę pokroić w grubsze słupki, cebulę w plasterki.

    Na rozbity schab układać plastry szynki, kawałek papryki, ogórka, plaster cebuli , kiełbasę, zwinąć rolady, posmarować olejem , natrzeć wędzoną papryką.

    W piekarniku ustawić funkcję turbo grill, temp 220*C, roladki ułożyć w formie do pieczenia posmarowanej olejem łączeniem do formy, dodać czosnek, resztę cebuli, piec 15-20 minut do zrumienienia.
    Zmniejszyć temp do 185*C piec do miękkości ( około 25-30 minut )
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować