Pieczone pstrągi

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pysznie, zdrowo i kolorowo

  • 60 min

Składniki:

  • * 2 świeże wypatroszone pstrągi
    * 2 cytryny + skórka z połowy cytryny
    * masełko ziołowe
    * koperek
    * sól
    * pieprz cytrynowy

Pieczone pstrągi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pstrągi przed pieczeniem 1. Pstrągi dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Obsypujemy wewnątrz i na zewnątrz solą i pieprzem. Do środka kładziemy plastry cytryny i posypujemy pokrojonym i świeżym koperkiem. Układamy wewnątrz i na zewnątrz kawałki masełka ziołowego i startą skórkę cytrynową. Tak przygotowane rybki wkładamy do piekarnika na około 45 minut i pieczemy w 180 st.

Porady

Można podawać z frytkami. Przepis na moje masełko ziołowe: http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/kukurydza-z-ziolowym-maselkiem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (164 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Pstrągi