Pieczone placki cukiniowe z fasolką , kukurydzą i serem kozim

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

placuszki z cuknini i fasolki z piekarnika z dodatem sera koziego- smaczne, szybkie, delikatne i sycace-polecam.
sa smaczne na ciepło a takze i na zimno.

  • 25 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 średnia cukinia
    2 garście młodej zielonej fasolki szparagowej
    4 łyzki mrożonej kukurydzy konserwowej(lub z zalewy)
    80 g sera koziego mialkiego twarogowego
    1 jajko
    2-3 łyzki maki
    sól i pieprz do smaku
    szczypta chili
    papier do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki Ser

Pieczone placki cukiniowe z fasolką , kukurydzą i serem kozim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię myjemy , kroimy na pół i pozbywamy się gniazd nasiennych. Ścieramy na tarce o grubych oczkach. Lekko solimy, mieszamy, odstawiamy na około 15 minut. Następnie wyciskamy dokładnie cukinię, aby pozbyć się z niej wody.
    Fasolkę płuczemy, odcinamy końcówki i kroimy w 1 cm kawałki.

    Do cukinii dodajemy kawałki fasolki, kukurydzę , ser kozi, jajko , mąkę oraz przyprawy.Wyrabiamy na jednolitą masę .

    Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy łyżką porcje ciasta, formujemy niewielkie placuszki,
    Pieczemy w 190 stopniach w piekarniku z termoobiegiem do zrumienienia - około 20 minut.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Fasolka szparagowa Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować