Pieczone pierożki z mięsem i żurawiną

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Bardzo lubię to ciasto twarogowe bo można je wykorzystać na różne sposoby.A takie pierożki to pyszna przystawka.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • składniki ciasta
    25 dkg mąki
    25 dkg twarogu
    25 dkg margaryny.
    składniki farszu
    20 dkg mięsa mielonego
    10 dkg ryżu gotowanego
    1 cebula usmażona na oleju
    1 jajko
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    4-5 łyżkek żurawiny suszonej
    sezam do posypania


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pieczone pierożki z mięsem i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.


    Z mąki ,margaryny ,twarogu zagniatamy ciasto które wkładamy do woreczka i studzimy w lodówce około godziny.Ciasto można zrobić też dzień wcześniej.
    Gotujemy ryż w osolonej wodzie
    Cebulę kroimy dusimy na oleju.
    Do mięsa mielonego dodajemy uduszoną cebulę,ugotowany ryż doprawiamy solą i pieprzem dodajemy żurawinę ,wbijamy jajko mieszamy składniki farszu

    . Ciasto wałkujemy wycinamy krążki,na każdy krążek nakładamy farsz ,ciasto z farszem układamy na foremce ,składamy foremkę i sklejamy pierożek Albo wycinamy krążki szklanką ..Gotowe pierożki układamy na blasze smarujemy wodą i posypujemy sezamem.
    Blachy 2 jednocześnie wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st termoobieg i pieczemy około 20-25 minut.


    POLECAM!!!








Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować