Pieczone pierożki drożdżowe z jagodowym serkiem

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Trochę odmienione jagodzianki :) Delikatne ciasto i rozpływające się w ustach nadzienie, przepyszne :)

  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka: 200 gramów
    - drożdże: 20 gramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - cukier: 2 łyżki
    - maślanka: 0.5 szklanki
    - olej: 0.33 szklanki
    NADZIENIE:
    - mascarpone: 120 gramów
    - naturalny serek homogenizowany: 80 gramów
    - jagody: 5 łyżek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pieczone pierożki drożdżowe z jagodowym serkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże zasypujemy cukrem i odstawiamy aż się rozpuszczą.

    Maślankę roztrzepujemy z jajkami oraz olejem.

    Mąkę pszenną przesiewamy.

    Dodajemy do niej mokre składniki oraz rozpuszczone drożdże.

    Wyrabiamy na gładkie ciasto i odstawiamy aż podwoi objętość.
  • 2. Oba serki miksujemy ze sobą po czym dodajemy jagody i delikatnie mieszamy.

    Gdy ciasto wyrośnie dzielimy je na 6 części.
  • Pieczone pierożki drożdżowe z jagodowym serkiem 3. Rozwałkowujemy je.

    Na środku układamy łyżkę masy jagodowej.

    Ciasto zlepiamy jak pierogi i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

    Pierożki pieczemy około 25 minut 180 stopniach.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować