Pieczone pierogi ze szpinakiem

4.5 (167 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 60 min

Na myśl o szpinaku wiele osób robi kwaśną minę, a moja rodzina go uwielbia.

  • 60 min

Składniki:

  • ● 50 dag mąki
    ● 3 dag drożdży
    ● 1 szkl. ciepłego mleka
    ● łyżka cukru
    ● 3 jajka
    ● 3 łyżki oleju
    ● 60 dag mrożonego szpinaku
    ● łyżka masła
    ● 30 dag sera feta
    ● zmiażdżony ząbek czosnku
    ● sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pieczone pierogi ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z drożdży, cukru,
    3 łyżek mleka i łyżki
    mąki robimy zaczyn.
    Odstawiamy do wyrośnięcia.
    Zaczyn,
    olej, 2 jajka, resztę
    mleka i szczyptę
    soli mieszamy z mąką.
    Odstawiamy.
  • 2. Szpinak rozmrażamy
    i podsmażamy
    na maśle. Studzimy. Dodajemy rozkruszoną
    fetę i czosnek. Doprawiamy.
  • 3. Ciasto rozwałkowujemy,
    szklanką wykrawamy krążki.
    Nakładamy porcje farszu i zlepiamy
    brzegi. Smarujemy rozkłóconym
    jajkiem. Pieczemy
    ok. 25 minut w temp. 200 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować