Pieczone pierogi z farszem węgierskim

4.5 (185 ocen)

Pyszne pierogi , które smakują na ciepło i na zimno .Można je zabrać na wycieczkę , do szkoły ...

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego ( 42 dag )

    3 kiełbasy myśliwskie

    1 czerwona papryka

    1 cebula

    2 ząbki czosnku

    4 łyżki pikantnego ketchupu

    2 łyżeczki słodkiej papryki

    szczypta chili ( pieprzu kajeńskiego )

    świeżo mielona sól himalajska

    świeżo mielony zielony pieprz

    olej do smażenia

    1 jajko
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pieczone pierogi z farszem węgierskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę myśliwską pokroić w drobną kostkę .

    Z papryki usunąć gniazda nasienne , następnie pokroić ją w drobną kostkę .

    Cebulę posiekać .

    Na patelni rozgrzać olej , wrzucić cebulę i kiełbasę , smażyć , aż cebula się zeszkli , a kiełbasa zrumieni .

    Dodać ketchup , słodką paprykę i chili .

    Dodać paprykę i przeciśnięty przez praskę czosnek , wymieszać i smażyć do miękkości papryki .

    Doprawić solą i pierzem .

    Ciasto francuskie rozłożyć na blacie , wykroić szklanką krążki .

    Na każdym krążku ułożyć łyżkę farszu , starannie zlepiając brzegi .

    Pierogi ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia , posmarować rozmąconym jajkiem.

    Piec na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 200 stopni .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować