Pieczone pierogi z farszem greckim

4.5 (140 ocen)

Pyszne pierogi , które smakują na ciepło i na zimno .Można je zabrać na wycieczkę , do szkoły ...

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego ( 42 dag )

    20 dag sera feta

    120 g sera camembert z mleka koziego

    1 pęczek natki pietruszki

    świeżo mielone zioła greckie

    1 jajko
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pieczone pierogi z farszem greckim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser feta rozgnieść na pomocą widelca , natomiast ser camembert zetrzeć na tarce o grubych oczkach .

    Natkę pietruszki posiekać .

    W misce wymieszać obydwa sery z natką pietruszki , doprawić ziołami greckimi .

    Ciasto francuskie rozłożyć na blacie , wykroić szklanką krążki .

    Na każdym krążku ułożyć łyżkę farszu , starannie zlepiając brzegi .

    Pierogi ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia , posmarować rozmąconym jajkiem.

    Piec na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 200 stopni .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować