Pieczone pierogi z farszem arabskim

0 (0 ocen)

Pyszne pierogi , które smakują na ciepło i na zimno .Można je zabrać na wycieczkę , do szkoły ...

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego ( 42 dag )

    2 marchewki

    1/2 czerwonej papryki

    1 mała cebula

    1 ząbek czosnku

    1 cm imbiru

    sól , pieprz

    1 jajko

Pieczone pierogi z farszem arabskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki i imbir obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach .

    Cebulę i czosnek posiekać .

    Paprykę pokroić w drobną kostkę .

    Na patelni rozgrzać olej , wsypac wszystkie warzywa i chwilę razem smażyć .

    Doprawić solą i pieprzem .

    Ciasto francuskie rozłożyć na blacie , wykroić szlanką krążki .

    Na każdym krążku ułożyć łyżkę farszu , starannie zlepiając brzegi .

    Pierogi ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia , posmarować rozmąconym jajkiem.

    Piec na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 200 stopni .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy