Pieczone pałki z kurczaka

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Nie ma to jak pałki z kurczaka :D

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ok. 1 kg pałek z kurczaka
    marynata:
    1 łyżka dżemu, najlepiej kwaśnego
    2 łyżki sosu sojowego
    1 łyżka octu balsamicznego, u mnie malinowy
    1 łyżka musztardy francuskiej
    liść laurowy
    ziele angielskie
    1 łyżeczka sosu chili
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    sól, pierz

Pieczone pałki z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki marynaty dokładnie wymieszać i natrzeć nią pałki z kurczaka. Odstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na noc, a następnie piec pod przykryciem około godziny w temperaturze ok. 180 stopni. Pod koniec pieczenia odkryć, żeby mięso się przyrumieniło. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy