Pieczone pałki z indyka

  • wyświetlono: 11026 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Delikatne i aromatyczne mięso indycze :)

DSC_0795
  • 150min

Składniki

2 sztuki podudzia z indyka
sól, pieprz
ognista mieszanka przypraw (młynek)
Kujawski ze smakiem (czosnek-bazylia)

Sposób przygotowania przepisu:

Pieczone pałki z indyka

  • Mięso w przyprawach1. Podudzia z indyka przeciąć wzdłuż i wyfiletować z największej kości. Porcje mięsa dokładnie natrzeć olejem, przyprawić z każdej strony i odstawić na kilka godzin, aby smaki przeszły do środka.
  • Mięso przez pieczeniem2. Mięso związać nitką aby zachowało kształt, włożyć do rękawa, podlać 1/2 szklanki wody i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 2 godziny.
  • 3. Pół godziny przed końcem pieczenia rozciąć rękaw, aby mięso się zrumieniło. Przed podaniem wyjąć drobne kości. Smacznego :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiadmięso indyczeprzepis_miesiąca1000mięso pieczone w rękawiepałki z indykaindyk z rękawa

Komentarze

Podobne przepisy

palki pieczone z żurawina

Dodane przez: klementynka

pałki pieczone z żurawiną

Aby mięsko było soczyste i aromatyczne...

Pałki kurczaka z warzywami

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Pałki kurczaka pieczone z warzywami

Bardzo prosta i wygodna do przygotowania...

Pieczone pałki z warzywami

Dodane przez: czarrna

Pieczone pałki z warzywami

Fit obiad

pałki pieczone z warzywami

Dodane przez: tatalia

pieczone pałki z warzywami

idealne danie na niedzielny obiad...

Pieczony filet z indyka

Dodane przez: anemon

Pieczony filet z indyka

Pieczony filet z indyka, to chuda,...

Pałki drobiowe pieczone z warzywami

Dodane przez: JOANNA 55a

Pałki drobiowe pieczone z warzywami

Tak przygotowane pałki drobiowe...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE