Pieczone młode marchewki w maśle

4.5 (177 ocen)

Lekko chrupiące , słodkie , młode marchewki z piekarnika.Zdrowy dodatek do dania głównego lub przekąska w ciągu dnia.

Składniki:

  • 4 młode marchewki
    100g. masła śmietankowego 82%
    świeżo mielona sól
    świeżo mielony pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Jarzynka

Pieczone młode marchewki w maśle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczone młode marchewki 1. Marchewki dokładnie wyszorować lub delikatnie obrać.
    Każdą oprószyć solą i pieprzem z obu stron.
    Do naczynia do pieczenia/żaroodpornego w kruszyć masło , położyć marchewki.
    Piec 20 min w piekarniku nagrzanym do 200st.
    W połowie czasu marchewki przekręcić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Nowalijki Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować