Pieczone mięso królika z cebulą

4.49 (149 ocen)

  • 2 godz. 10 min

Polecam najpierw marynowane w przyprawach i cebuli , a nastepnie pieczone mięso królika. Jest ono smaczne, soczyste miękkie i zdrowe:)

  • 2 godz. 10 min

Składniki:

  • 1 średniej wielkości królik
    4 cebule
    1 łyżeczka czosnku granulowanego
    1 łyżeczka przyprawy do pieczonego kurczaka
    pieprz kolorowy,
    2 -3 liscie laurowe
    sol himalajska
    około 50 g masła
    tłuszcz do wysmarowania naczynia
Wystaw ocenę:

4.49 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone mięso królika z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Królika umyć, pokroić na kawałki , ułozyć w półmisku.
    Cebule obrać i pokroić w pióra.
    Wszystkie przyprawy z soba zmieszac.
    Każdy kawałek mięsa natrzec mieszanką przypraw, obłożyc cebula i odstawić na kilka godzin.
    Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem i ułozyc w nim mięso razem z cebulą i listkami laurowymi.
    Na wierzch położyć kawałki masła.
    Naczynie żaroodporne, przykryć pokrywka i wstawić do piekarnika.
    Piec w 150 stopniach przez 60 minut a nastepnie zwiekszyc temp do 200 stopni i piec kolejne 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować