Pieczone mielone z fetą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Niby tradycyjne mielone, a jednak zupełnie inne.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    600 gramów mięsa mielonego z szynki
    150 gramów fety
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki łagodnej musztardy
    Duża ostrej papryki
    Łyżeczka słodkiej papryki
    łyżka świeżych listków tymianku ( można użyć suszonego)
    Świeżo mielony pieprz
    Niecała łyżka oleju rzepakowego

Pieczone mielone z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-01ldm0k 1. Mięso mielone łączę fetą-nie kroję jej w kostkę, a dodaję do mięsa od razu i musztardą. Teraz czas na wszystkie przyprawy-przeciśnięty przez praskę czosnek, tymianek, papryki i pieprz. Dokładnie wyrabiam masę. Formuję niewielkie kotleciki, lekko spłaszczam. Układam je na papierze do pieczenia i skrapiam olejem. Piekę kotleciki przez 25 minut w 170 stopniach. Ja podałam je z ryżem jaśminowym i sałatą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy