PIECZONE LESZCZE

4.5 (153 ocen)

  • 60 min

Uwielbiam ryby, szczególnie takie pieczone, podane z zapiekanymi ziemniaczkami smakuja wybornie

  • 60 min

Składniki:

  • 2 leszcze- każdy po ok 70 dag
    sól,pieprz, kolendra
    rozmaryn świeży kilka gałązek
    80 dag ziemniaków
    kilka łyżek oleju
    przyprawy do ziemniaków: po łyżeczce: kminku, majeranku, chili, papryki
    słodkiej, kolendry
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Pieczone leszcze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę sprawiamy, wyrzucamy też skrzela i oczy. Myjemy, obsuszamy,
    dokładnie nacieramy solą i pieprzem oraz kolendrą wewnątrz i zewnątrz
    ryby. Układamy na blache do pieczenia obkładamy rozmarynem. Wkładamy go
    też po gałązce do środka ryby.
    Ziemniaki obieramy, większe przekrawamy na pół, oprószamy solą.
    Mieszamy wszytskie zioła do ziemniaków, posypujemy nimi ziemniaki,
    polewamy kilkoma łyzkami oleju. Ziemniaki pieczemy w nagrzanym piekarniku.
    Po ok 20 minutach wkładamy także rybę do pieczenia. Po 20 minutach ryba
    i ziemniaki są dobre.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Leszcz Ryby Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować