8 plastrów cukini o gr ok 1 cm( bez ziaren)
serek śmietankowy np Almette posmarowania plastrów cukini
kilka sztuk leśnych grzybów np borowiki.
1 cebula
1 burak
około 100 g sera żółtego
świeżo zmielony pieprz
sól morska
szczypta czosnku mielonego
olej
świeża natka
Pieczone krążki cukiniowe z nadzeniem buraczano grzybowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Buraka obrać, zetrzeć na tarce.
Ser zetrzeć na tarce
Grzyby opłukać , pokroić w małą kostkę i wraz z cebulą podsmażyć na oleju.
Buraka , ser i grzyby wymieszać , przyprawić do smaku.
Krążki cukini oprószyć sola i pieprzem i czosnkiem , rozsmarować cienko serek śmietankowy.
Następnie na każdym krążku ułożyć po łyżce nadzenia buraczano grzybowego z serem. żółtym .
Na dużej blaszce położyć papier do pieczenia i rozłożyć krążki
cukinii z nadzeniem, piec w nagrzanym piekarniku w temp 180 s C przez
15 minut.Podawać ciepłe.
-, Smacznego:)
Komentarze