Pieczone krążki cukiniowe z nadzeniem buraczano grzybowym

5 (1 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

cukinia z tym nadzeniem smakuje wyśmienicie!

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 plastrów cukini o gr ok 1 cm( bez ziaren)
    serek śmietankowy np Almette posmarowania plastrów cukini
    kilka sztuk leśnych grzybów np borowiki.
    1 cebula
    1 burak
    około 100 g sera żółtego
    świeżo zmielony pieprz
    sól morska
    szczypta czosnku mielonego
    olej
    świeża natka
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Pieczone krążki cukiniowe z nadzeniem buraczano grzybowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraka obrać, zetrzeć na tarce.
    Ser zetrzeć na tarce
    Grzyby opłukać , pokroić w małą kostkę i wraz z cebulą podsmażyć na oleju.
    Buraka , ser i grzyby wymieszać , przyprawić do smaku.
    Krążki cukini oprószyć sola i pieprzem i czosnkiem , rozsmarować cienko serek śmietankowy.
    Następnie na każdym krążku ułożyć po łyżce nadzenia buraczano grzybowego z serem. żółtym .
    Na dużej blaszce położyć papier do pieczenia i rozłożyć krążki
    cukinii z nadzeniem, piec w nagrzanym piekarniku w temp 180 s C przez
    15 minut.Podawać ciepłe.
    -, Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Buraki Grzyby leśne Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować