Pieczone kotlety z kalafiora

3.64 (14 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Proste do przygotowania i smaczne kotleciki. Idealne na bezmięsny obiad.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kalafior 500 g,
    starty ser żółty 4 łyżki,
    czosnek 2 ząbki,
    posiekany koperek 2 łyżki,
    płatki jaglana 1/2 szk,
    jajka 2 szt,
    sól,
    pieprz,
Wystaw ocenę:

3.64 (14 ocen)

Zobacz również:

Kotlety Dodatki

Pieczone kotlety z kalafiora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior podzielić na mniejsze różyczki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, a płatki jaglane rozdrobnić blenderem. Kalafior wymieszać z czosnkiem, płatkami jaglanymi, koperkiem, serem oraz solą i pieprzem. Następnie dodać jajka i ponownie całość dokładnie wymieszać. Z masy formować małe kotleciki (mocno dociskać masę) i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 30 – 35 minut w temperaturze 180 stopni. Podawać z sałatką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować