Pieczone kotlety rybne z czerwoną papryką

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na lekkie i dietetyczne, pieczone kotlety rybne. Z dodatkiem czerwonej papryki ładnie wyglądają i super smakują. Polecam.

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 450 gram filetów z makreli
    1/2 czerwonej papryki
    1 duża cebula
    4 ząbki czosnku czosnku
    1 jajko
    4 - 5 łyżek z czubkiem bułki tartej
    2 płaskie łyżeczki soli himalajskiej różowej
    1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
    3/4 łyżeczki pieprzu czarnego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bułki Dania główne Jajko

Pieczone kotlety rybne z czerwoną papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczone kotlety rybne z czerwoną papryką 1. Rybę pozbawiamy ości i skóry. Paprykę myjemy i kroimy ( kawałek zostawiamy do dekoracji ) w kosteczkę. Cebulę i czosnek obieramy z łusek, cebulę kroimy na mniejsze kawałki.
    W maszynce do mięsa mielimy rybę z cebulą, czosnkiem dwa razy. Następnie dodajemy jajko, bułkę tartą, przyprawy i mieszamy masę. Dodajemy pokrojoną paprykę i wyrabiamy masę.
    Formujemy spore kotlety i lekko spłaszczamy. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
    Pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180 stopni. Przed podaniem dekorujemy listkami rukoli i pokrojoną paprykę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować