Pieczone kotlety mielone z indyka

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 5 osób

Kotlety mielone to jedno z klasycznych i bardzo popularnych potraw kuchni polskiej. Niestety nie należą one do lekkich dań. Smażone na smalcu zawierają sporo tłuszczu, więc nie każdy może sobie pozwolić na taką dawkę kalorii. Jeśli więc poszukujesz lżejszej wersji tego dania, zapraszam na pyszne kotlety z indyka. Pachnące świeżym koperkiem i czosnkiem. Takie kotleciki sprawdzą się nie tylko na obiad. Świetnie smakują również na zimno, dlatego wystarczy porcja świeżych warzyw i lunch do pracy gotowy!

  • 45 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 400 g filetu z indyka
    1 łyżka posiekanego koperku
    1 czerstwa bułka *
    3-4 ząbki czosnku
    1 średnia cebula
    1 jajko
    pieprz biały
    sól

    Dodatkowo

    1 szklanka mleka
    ½ szklanki bułki tartej
    masło
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone kotlety mielone z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 400 g filetu z indyka
    1 łyżka posiekanego koperku
    1 czerstwa bułka *
    3-4 ząbki czosnku
    1 średnia cebula
    1 jajko
    pieprz biały
    sól

    Dodatkowo

    1 szklanka mleka
    ½ szklanki bułki tartej
    masło

Porady

- kotlety można również usmażyć - kotlety najlepiej smakują zaraz po upieczeniu

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować