Pieczone kotlety mielone

5 (1 ocen)

  • 1 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smaczne pieczone kotlety przygotowane z mięsa wieprzowego. Polecam na obiad lub do pieczywa.

  • 1 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g mięsa mielonego z łopatki
    1 jajko
    1 łyżka przyprawy do mięsa mielonego
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    1/2 łyżeczki soli
    1 mała cebula
    2 ząbki czosnku
    4 łyżki bułki tartej
    oliwa do posmarowania kotletów
    blaszka
    papier do pieczenia
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Pieczone kotlety mielone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę, przekładamy do miski i dodajemy resztę składników. Mieszamy i formujemy mielone. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy oliwą. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni pod przykryciem przez 25 minut. Wyjmujemy blaszkę i przewracamy mielone na drugą stronę i smarujemy oliwą. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy kolejne 20 minut bez przykrycia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.43 (7 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

mielone

To może cię zainteresować