Przy komputerze czasem dopada nas DUŻY głód. Wtedy przegonić go może tylko idelany duet mięsny: kiełbaska i boczek. Genialna przekąska dla komputerowego geeka - mięsożercy.
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
- cienkie parówki: 4 sztuki
- ser mozarella: 50 gramów
- boczek wędzony w plastrach: 100 gramów
- suszone śliwki: 50 gramów
Pieczone kiełbaski z suszonymi śliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Zdejmij osłonki z parówek i przekrój je na pół (jeśli parówki są krótkie, nie przekrawaj). Każdą kiełbaskę natnij wzdłuż na całej długości.
W powstały otwór włóż kolejno: suszoną śliwkę, pasek sera, suszoną śliwkę. Całość zawiń ciasno plasterkiem boczku.
Zapiekaj przez około 20 minut - aż boczek się zrumieni. Podawaj z ketchupem, musztardą lub sosem czosnkowym. Smacznego!
Komentarze