Pieczone kiełbaski z suszonymi śliwkami

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Przy komputerze czasem dopada nas DUŻY głód. Wtedy przegonić go może tylko idelany duet mięsny: kiełbaska i boczek. Genialna przekąska dla komputerowego geeka - mięsożercy.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - cienkie parówki: 4 sztuki
    - ser mozarella: 50 gramów
    - boczek wędzony w plastrach: 100 gramów
    - suszone śliwki: 50 gramów

Pieczone kiełbaski z suszonymi śliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczone kiełbaski z suszonymi śliwkami 1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Zdejmij osłonki z parówek i przekrój je na pół (jeśli parówki są krótkie, nie przekrawaj). Każdą kiełbaskę natnij wzdłuż na całej długości.

    W powstały otwór włóż kolejno: suszoną śliwkę, pasek sera, suszoną śliwkę. Całość zawiń ciasno plasterkiem boczku.

    Zapiekaj przez około 20 minut - aż boczek się zrumieni. Podawaj z ketchupem, musztardą lub sosem czosnkowym. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy