Pieczone kalmary

4.5 (175 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Średni

z sosem z czerwonej papryki, podane z musem kalafiora

  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • WSZYSTKIE PRODUKTY DOSTęPNE W SKLEPIE ALMA WWW.ALMA24.PL:
    - kalmary: 1 kilogram
    - bułka tarta: 100 gramów
    - słodka papryka: 1 łyżeczka
    - olej: 3 łyżki
    - sól i pieprz: 3 szczypty
    - Papier do gotowania i smażenia Saga: 1 opakowanie
    SOS:
    - czerwona papryka pieczona bez skóry: 1 sztuka
    - oliwa z oliwek: 40 mililitrów
    - ocet winny czerwony: 2 łyżki
    - posiekana kolendra: 1 łyżka
    - sól i pieprz: 3 szczypty
    MUS:
    - kalafior mrożony Hortex: 400 gramów
    - masło: 80 gramów
    - mleko: 400 mililitrów
    - śmietana: 80 mililitrów
    - Rukola Fit & Easy: 60 gramów
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone kalmary - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • papier do smażenia i gotowania Sagda 1. Kalmary przyprawiamy do smaku i panierujemy w bułce tartej. Na wyłożonej papierem do pieczenia blasze układamy kalmary i polewamy olejem.
  • 2. Do nagrzanego do 220 oC piekarnika wkładamy kalmary, pieczemy 12 min.
  • 3. Wszystkie składniki sosu wrzucamy do blendera i miksujemy aby uzyskać jednolitą masę.
  • kalafior Hortex 4. Kalafiora gotujemy w mleku ok 8 min z dodatkiem soli.
  • 5. Odlewamy mleko dodajemy masło i śmietanę i miksujemy do uzyskania puszystego musu.
  • Fit & Easy rukola 6. Kalmary układamy na musie skrapiamy sosem i posypujemy rukolą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować