PIECZONE JABŁUSZKA

5 (163 ocen)

  • 25 min

Smak dzieciństwa. Wspaniały lekki deser dla dzieci i dorosłych.

  • 25 min

Składniki:

  • Składniki:
    5 jabłek
    dżem o dowolnym smaku
    czekolada mleczna
Wystaw ocenę:

5 (163 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pieczone jabłuszka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczone jabłuszka 1. Jabłka umyć , osuszyć i wydrążyć otwory (tak żeby nie przebić
    dołu
    jabłka). Każde jabłko napełnić 1-2 łyżeczkami dżemu. Na wierzchu
    wcisnąć po 3 kostki czekolady. Jabłka ułożyć w naczyniu
    żaroodpornym
    wyłożonym folią aluminiową. Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika.
    Piec w temp 180st do zrumienienia jabłek.

Porady

Moja rada: Jeśli przed pieczeniem natniemy na około skórkę jabłka (w połowie), to nie popękają.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować