PIECZONE JABŁKO Z MIODEM BAKALIAMI

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Polecam pyszne, nadziewane jabłka z bakaliami.

Dodatek cynamonu oraz miodu sprawia, że już po 1 kęsie nasze kubki smakowe zaczną wariować!

Smakuje fenomenalnie i jest świetnym pomysłem na szybki deser na ciepło.

Spróbujcie!

  • 25 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * duże jabłko – 1 szt

    * orzechy włoskie, orzechy laskowe, migdały – 1 garść

    * miód wielokwiatowy – 1 czubata łyżka

    * cynamon – 1 duża szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pieczone jabłko z miodem bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Jabłko wydrążamy , uważając by nie przeciąć dna.

    Dodajemy odrobinę miodu i cynamon.

    Przykrywamy orzechami zalewamy resztą miodu.

    Zapiekamy ok. 20 minut w 170C.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować