Pieczone jabłka z malinami, jagodami i miodem

4.5 (171 ocen)

  • 15 min

Najlepiej smakują w zimowe wieczory, kiedy za oknem śnieg a my na nogach mamy ciepłe kapcie :)

  • 15 min

Składniki:

  • kilka jabłek (najlepiej kwaśnych,np Renety)
    garść jagód (owoce,które zbieram latem, staram się też mrozić, by mieć je cały rok)
    garść malin
    kilka łyżeczek miodu płynnego
    cynamon
    goździki
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pieczone jabłka z malinami, jagodami i miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka umyć, osuszyć. Zrobić ''kapelusze'' odcinając wierzch z korzonkiem, a następnie ostrożnie wydrążyć gniazda nasienne.
  • 2. Jabłka ułożyć na blachę i każde wypełnić malinami, jagodami, goździkiem i szczyptą cynamonu.
    Pod koniec pieczenia do każdego jabłuszka wlać łyżeczkę miodu i piec jeszcze ok 5 min.

Porady

Dla większych łasuchów, polecam wersję z bitą śmietaną :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować