Pieczone jabłka z makiem i suszonymi owocami

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Takie jabłuszka to wspaniały, smaczny deser. A do tego bardzo zdrowy.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jabłka
    8 łyżek gotowej masy makowej
    2 łyżki masła
    2 łyżki miodu
    2 łyżki pokrojonych suszonych owoców[śliwek, moreli,żurawiny]
    2-3 krople aromatu waniliowego
    4 łyżeczki marmolady owocowej
    2 łyżki soku z cytryny
    naczynie do zapiekania
    bakalie i płatki migdałowe do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pieczone jabłka z makiem i suszonymi owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • JK 1. Masę makową mieszam z miodem, miękkim masłem, aromatem i bakaliami. Z jabłek wycinam środki z ziarnami i częścią miąższu . Skrapiam je sokiem z cytryny. Nakładam w puste miejsca masę makową. Zapiekam ok. 30 minut w temp. 180 stopni. Posypuję płatkami migdałowymi i bakaliami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Jabłka Mak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować