Pieczone gruszki z musem gruszkowym i czekoladą

0 (0 ocen)

Pyszne i delikatne

Składniki:

  • Skł. na jedną porcję:

    1 gruszka
    1 łyżeczka brązowego cukru
    1 łyżeczka soku z cytryny

    MUS:
    gruszka
    cukier
    serek homogenizowany( op. 120g )

    1/3 czekolady mlecznej
    2 łyżki mleka

Pieczone gruszki z musem gruszkowym i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gruszki gotowe do zapiekania 1. Gruszkę obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i układamy w naczyniu do zapiekania. Polewamy sokiem z cytryny i posypujemy brązowym cukrem.
    Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180st. i pieczemy ok. 20 minut.
  • gruszki w syropie 2. MUS:

    Gruszkę z cukrem wkładamy do garnka i delikatnie próżymy. Jak gruszki będą miękkie miksujemy blenderem na gładko i odstawiamy do ostygnięcia. Następnie łączymy z serkiem homogenizowanym.

    Czekoladę z mlekiem rozpuszczamy nad parą.
  • 3. Upieczone gruszki wykładamy i polewamy musem oraz czekoladą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy