Pieczone gołąbki bez zawijania

4.5 (155 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób

Gołąbki są pyszne, ale również pracochłonne. Ta wersja jest nieco inna w smaku od tradycyjnych gołąbków, dodatkowo szybsza i łatwiejsza do zrobienia. Smacznego:)

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 1/2 kg mięsa mielonego
    1/2 kg kapusty
    1 woreczek ryżu
    1 cebula
    2 jajka M
    sól, pieprz, papryka słodka
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gołąbki

Pieczone gołąbki bez zawijania - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno siekamy. Zalewamy wrzątkiem, moczymy przez około 20 minut, odcedzamy. Ryż gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Cebulę drobno siekamy.
  • 2. Mięso mielone, kapustę, ryż, cebulę, jajka i przyprawy mieszamy ze sobą, zagniatamy do powstania gładkiej masy. Formujemy kotlety wielkości niedużych gołąbków.
  • 3. Gołąbki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 45 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować