Pieczone filety kebab-gyros

4.51 (196 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Przygotowując te filety wzorowałam się na popularnej, imprezowej sałatce:). Zdrowo i kolorowo!

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
    1 papryka
    1/2 puszki kukurydzy konserwowej
    3 korniszony
    1 cebula
    150g tartego sera
    przyprawa kebab-gyros
Wystaw ocenę:

4.51 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gyros

Pieczone filety kebab-gyros - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety przekrawamy na pół, rozbijamy na kotlety. Dokładnie obsypujemy przyprawą kebab-gyros. Paprykę, ogórki i cebulę kroimy w kostkę. Mieszamy z tartym serem.
  • 2. W naczyniu żaroodpornym układamy filety a na każdy z nich grubą warstwę warzyw z serem.
  • 3. Filety pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować