Pieczone faworki z ciasta francuskiego

0 (0 ocen)

  • 30 min

Proste w przygotowaniu i bardzo chrupiące faworki. I tylko 2 składniki...

  • 30 min

Składniki:

  • 1 op. ciasta francuskiego
    2 łyżki cukru pudru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pieczone faworki z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie wyjmujemy z opakowania i rozwijamy. Następnie przekrajamy wszerz na 2 części. Każdą część kroimy na 2 cm paseczki. Paski nacinamy pośrodku, przez otwór przewlekamy jeden koniec paska i rozciągamy. Układamy faworki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Faworki pieczemy przez ok. 20 minut w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu przekładamy faworki np. do miski i jeszcze ciepłe posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować