Pieczone faworki z ciasta francuskiego

  • wyświetlono: 300 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Proste w przygotowaniu i bardzo chrupiące faworki. I tylko 2 składniki...

WIN_20170302_191418 (2)
  • 30min

Składniki

1 op. ciasta francuskiego
2 łyżki cukru pudru

Sposób przygotowania przepisu:

Pieczone faworki z ciasta francuskiego

  • 1. Ciasto francuskie wyjmujemy z opakowania i rozwijamy. Następnie przekrajamy wszerz na 2 części. Każdą część kroimy na 2 cm paseczki. Paski nacinamy pośrodku, przez otwór przewlekamy jeden koniec paska i rozciągamy. Układamy faworki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Faworki pieczemy przez ok. 20 minut w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu przekładamy faworki np. do miski i jeszcze ciepłe posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zycie

Komentarze

Podobne przepisy

Omlet z ciasta francuskiego

Dodane przez: Agiatis

Omlet z ciasta francuskiego pieczony na patelni.

Uwielbiam ciasto francuskie, próbuje...

Jabłka pieczone w cieście francuskim

Dodane przez: joanna30

Jabłka pieczone w cieście francuskim

Pyszny deserek na ciepło.

Jabłka pieczone na cieście francuskim

Dodane przez: joanna30

Jabłka pieczone na cieście francuskim

Pyszne jabłuszka, ciekawie podane...

FRANCUSKIE FAWORKI

Dodane przez: ircia

FRANCUSKIE FAWORKI Z DZEMEM I KOKOSEM

UWIELBIANE PRZEZ WSZYSTKICH SMAKOSZY...

image-0u034xc

Dodane przez: aliss06

Chrust, czyli faworki pieczone

Chrust, faworki jak kto woli ważne...

Faworki pieczone

Dodane przez: Bilcia

Faworki pieczone

Tworząc przepis inspirowałam się...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE