Pieczone faszerowane ziemniaczki

0 (0 ocen)

Zwykłe mielone z ziemniakami zastąpiłam takimi faszerowanymi. Są pyszne i pachnące ziołami. Do tego ulubiona surówka i mamy pyszny obiad.

Składniki:

  • 15 ziemniaków

    Farsz:
    35 dag mięsa mielonego np. z łopatki
    majeranek
    tymianek
    sól, pieprz
    ząbek czosnku
    ostra papryka

    1 gałązka rozmarynu

    4-5 łyżek oleju

Pieczone faszerowane ziemniaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczone faszerowane ziemniaki 1. Ziemniaki obieramy i wydrążamy środki.
  • Pieczone faszerowane ziemniaczki 2. Farsz: mięso doprawiamy i faszerujemy nim ziemniaki. Do formy żaroodpornej wlewamy olej, wkładamy ziemniaki, wstrząsamy aby pokryły się olejem i oprószamy tymiankiem i igiełkami rozmarynu.
  • 3. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200stopni na ok 1 godzinę. (można sprawdzić patyczkiem czy ziemniaki się już upiekły)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy