Pieczone czosnkowe ziemniaki

4.97 (159 ocen)

  • 2 min
  • Więcej niż 10 osób

Mogą być dodatkiem do mięsa lub samodzielnym daniem.

  • 2 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 5 średnich ziemniaków
    100 g żółtego sera
    1 łyżka masła
    1 łyżka posiekanego kopru
    3-4 ząbki czosnku
    1 łyżka majonezu
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

4.97 (159 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Pieczone czosnkowe ziemniaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie i przeciąć wzdłuż na pół.
  • 2. Ser zetrzeć na tarce, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, masło, majonez i koper. Wymieszać, doprawić do smaku pieprzem i solą.
  • 3. Połówki ziemniaków położyć do natłuszczonej formy, wyłożyć na nie nadzienie i zapiekać w piekarniku, na złoty kolor w temp. 180stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować