Pieczone ćwiartki z kurczaka z tymiankiem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne pieczone ćwiartki z kurczaka z dodatkiem świeżego tymianku i przyprawy do mięs, ćwiartki wychodzą złociste i mocno pachnące ziołami. Idealnie pasują tutaj pieczone ziemniaczki i ulubiona surówka.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 ćwiartki z kurczaka
    świeże gałązki tymianku
    4 ząbki czosnku
    łyżeczka przyprawy kebab
    4 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone ćwiartki z kurczaka z tymiankiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ćwiartki umyć i oczyścić, ponacinać mięso nożem i oprószyć w przyprawie kebab, czosnek przecisnąć przez praskę i natrzeć mięso. Do naczynia żaroodpornego przełożyć ćwiartki podlać 4 łyżkami oleju i oprószyć świeżymi gałązkami tymianku.
  • 2. Ćwiartki przełożyć do nagrzanego piekarnika na 200 stopni i piec ok 55 minut na złocisty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować