Pieczone ćwiarteczki z kurczaka

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Chrupiąca skórka i soczyste mięso w środku jako dodatek do obiadu lub samodzielna większa przekąska :)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ćwiartki z kurczaka
    - 2 marchewki
    - główka czosnku
    - kilka małych pomidorów
    - przyprawy: pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany, przyprawa do kurczaka
    - trochę oleju

Pieczone ćwiarteczki z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ćwiartki 1. Ćwiartki dokładnie oczyścić, umyć i osuszyć. Włożyć do pojemnika, polać olejem trochę i dokładnie przemieszać. Rozłożyć ćwiartki i obsypać przyprawami: przyprawa do kurczaka, pieprz czarny, czosnek granulowany,
    papryka słodka. Zostawić na kilka godzin.
    Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego, dołożyć marchew w plastry, pomidorki połówki, kilka ząbków czosnku - posypać lekko tymiankiem i piec w 190°C przez 1-1,5 godz w zależności od wielkości udek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy